Ik loop al wat jaren mee in business van marketing, communicatie en sales, heel wat jaren. Werk in de meest uiteenlopende branches aan allerlei projecten mee. Mijn taak is altijd het overbrengen van een boodschap, communicatie dus. Het maken van een video, of een evenement en ook nieuwsbrieven, websites, intranet, social media, alle middelen die nodig zijn inzetten om een boodschap te communiceren, een verhaal te vertellen.

Daar ben ik succesvol in, vooral waar ik ‘mijn gang mag gaan’.

Intern of extern dat maakt niet uit, als ik maar het verhaal mag vertellen. Een verhaal in de goede zin van het woord, de boodschap overbrengen bij de mensen waar deze voor bedoeld is. Daar ben ik succesvol in, vooral bij die opdrachtgevers die openstaan voor mijn adviezen en waar ik ‘mijn gang mag gaan’. Natuurlijk binnen kaders en aansluitend op de strategie van het bedrijf. Ik ben een mensen-mens en voel aan hoe iets overkomt. Ik ben een denker vanuit de ontvanger en vertaal hoe we de boodschap het beste en ook wanneer bij de ontvanger kunnen krijgen.

Ik ben een mensen-mens

Werk met veel mensen in een team samen, van marketingmanagers van multinationals, wereldwijde organisaties tot aan DGA’s van ondernemingen en overal leer ik van hen en help ik opdrachtgevers met hun verhaal, met hun boodschap.

Onlangs ben ik weer benaderd door een klant, waar ik begin jaren 90 een videoproductie voor heb gemaakt. Het verhaal raakt hem nog steeds en hij vindt de video na al die jaren één van zijn beste uitingen. We zijn elkaar uit het oog verloren, omdat hij naar het buitenland ging met zijn onderneming en ik met mijn bedrijf verhuisde. Nu na 30 jaar gaan we weer samen een project doen, een nieuw product in de markt zetten en daar ga ik hem voor een deel bij helpen.

Bij een andere organisatie in de zorgsector, ben ik betrokken bij de totale communicatie, in- en extern. Een organisatie die groeit en die de vorm nog moet vinden. Niet alleen de uitingen maar ook het coachen van de mensen in de organisatie hoe en waarom een bepaalde boodschap de organisatie in kan. Het is mijn passie dat te mogen begeleiden.

Dan blijkt dat al die jaren van ervaring, alle studies die ik gedaan heb, alle boeken die ik heb gelezen en alle mensen die ik ontmoet heb, hebben bijgedragen tot mijn kennis en ervaring en ik neem natuurlijk ook mezelf mee.

Het is heerlijk te zien, dat wat ik doe, mensen blij maakt binnen organisaties.

Communicatie is wat mij betreft geen exacte wetenschap, er zijn regels maar het gaat vooral over mensen. In mijn beleving moet je, naast de kennis, ook aanvoelen hoe mensen benaderd willen worden en hoe je ze op een positieve manier kunt raken. Hoe beleven mensen je verhaal en dat bepaalt of je verhaal gehoord wordt.

Communicatie is een beleving creëren die mensen kunnen en willen ‘horen’.